Aktuální dění Odkazy Pro nováčky Hraní role Města a území Informace
zapis

svitek

Kronika andarijských dějin





Na této stránce naleznete odkazy na nejrůznější historické prameny popisující dějiny zemí andarijských, jejich sounáležitostí i obyvatele v nich žijící.

- Questy - Kronika -

~ Baron ~

Loď na obzoru!
Strážní míjející se na křižovatce chodeb na sebe kývli. Chvilku jenom tak postávali, potom však jeden promluvil: "Viděl jsi toho špekouna? Ten bude mrtě zazobanej, samý hedvábí a tmavý látky, pytel s prachama mu musel nýst ten velkej barbar, prej jeho strážce, jak to bylo těžký." Druhý strážný kývl a prohodil "Nojo, s tim bych se vo to tahat nechtěl, viděls ty studený voči? A pracky má jak medvěd". První přisvědčil. "Prej má pro Císašovnu ňákej mastnej návrh, vobchod, tak si ho tu trpí... Ale to nejni ani náš bordel... Radši pojďme než nás tu chytí starej jak nic neděláme."
Oba strážní na sebe kývli a vydali se každý na svou hlídkovou trasu.
dne 26.12.09 zapsal(a) Sylar
ornament
Rozhovor a plány
"Můj pane, prý jste pro mě poslal?" malý shrbený mužík se silnými skly na nose tázavě vzhlédl. "Ano poslal. Mám pro tebe úkol. Postav mi menší pevnost. Všechno nechám na tobě, a jestlize se mi bude líbit, zahrnu tě zlatem. Místo jsem si už vybral, to jediné je nutné kvůli zásobovaní. Náčrt plánu chci ještě dnes." Baron se odmlčel, jakoby na něco čekal. Zakrslík sebou škubl "Jistě pane, bude to co nejdřív pane, ano pane... Ale..."
"Co ale? Něco se ti snad nezdá?"
"Ne pane... já jenom pane.. Císařovna to povolila?"
"Císařovna se už dokonce těší, až mě tam bude navštěvovat! A teď se dej do díla! Ať je to hotovo co nejdřív!"
Mužík rychle odspěchal, mumlaje si nejaké výpočty pod nosem. Ze stínu v rohu komnaty vystoupil mohutný barbar. "Gde vezmem tamty? Pracovanty? Nebude to Bologa dělat sám, že ne?" prohlásil ublíženě.
"Jistě že ne, Bologo! Ty jsi stráž, ne řemeslník! Nechci aby mi to spadlo na hlavu, jakmile trochu prásknu dveřmi! Něco to musí vydržet. Nicméně, mám pro tebe úkol: Až bude plánek hotov, vydáš se mezi místní a seženeš nejaké pracovité a peněz chtivé chytrolíny kteří se nebudou flákat! Jasné? A teď mi přines něco na zub a hlt vína."
Bologa přikývl a otočil se ke dveřím.
"A Bologo! Ať je to víno v láhvi nebo v číši. Ne jako posledně!"
Barbarova tvář nabyla barvy krve. Něco omluvně zamumlal a spěšně odběhl ke kuchyni.
dne 25.01.10 zapsal(a) Sylar
ornament
Přátelská nabídka
Tlustý muž sedíci na trůně napřáhl ruku s váčkem, skrz jehož jemnou tkaninu prosvítalo zlato. Na důkaz mého přátelstvi. Jsem si jistý že by mohlo být oboustraně výhodné. Muž ztuhl a jeho zbroj zacinkala. Chcete mě uplatit?! Pamatujte si, je to naposledy, co jsem tahal tu vaši gorilu z maléru. Příšte shnije ve vězení. A myslím to smrtelně vážně. Nato se vysoký elf s hrdým výrazem otočil a odešel z místnosti. Jak procházel kolem louče, pod pláštěm se zaleskla šerpa s insignijemi Andarijského rytíře.

Ze stínu za tlusťochem se vyloupl menší elf, v ruce podivnou dýku. Budou s ním problémy, pane? Baron přikývl. Možná bude nutná malá navštěva. Ale možná taky ne. Uvidíme, co přinesou další dny.
dne 18.02.10 zapsal(a) Sylar
ornament
Dobré či špatné zprávy?
Zahalená tvář se krčil na střeše Paláce. A poslouchal. Skrz průchod na balkon velmi dobře slyšel, jak hradní felčar, Bolák, referuje nějakému hlavounovi o stavu toho elfa. Rytíř leží na lůžku a musí mít klid. Jeho stav je pořád vážný, i když jsem přesvědčený, že se z toho dostane. Bohužel má od toho výbušného lektvaru popálenou zhruba polovinu obličeje a o pravé oko přišel úplně. Jed jsem snad všechen dostal pryč z těla. Uvidíme za pár hodin, až klesne horečka. Odpovídal mu druhý, pevný hlas: Jsi si jistý, že se z toho dostane? Bolák přitakal: Ano. Mám s tím velké zkušenosti, víte. Teď, když dovolíte, půjdu se podívat na nemoceného. Ozvalo se souhlasné zamručení a zvuk zavíraných dveří. Zahalená tvář se přikčil když se na balkoně objevil Jariw. Jeho čelo protínala dlouhá vráska. Chvíli sledoval měsíc, potom si povzdechl a zašel pomalu dovnitř. Zahalená tvář zaslechl jenom tři slova: Kdo a proč...
dne 20.02.10 zapsal(a) Sylar
ornament
Nechutná večeře
Tmavá místnost s dlouhým stolem, osvětlená jenom velkým svícnem se nořila do ticha. Přesně tak to měl Jariw rád. Po dlouhém dni posedět klidně u večeře, se sklenkou dobrého vína a poslouchat šum večerního města, přicházející skrz otevřené okno.
Jariw dojedl a odložil nůž s vidličkou na talíř. Poté se natáhl k láhvi, pomocí vývrtky vytáhnul špunt a opatrně, dávaje pozor aby nic z tohoto vzácného vína nerozlil, nalil několik doušků do sklenice. Pak se pohodlně usadil do velkého křesla v rohu komnaty, chystaje se vychutnat své oblíbené víno. Sotva smočil rty, když vtom se ozvalo nesmělé zaklepání. K první vrásce se na čele přidala druhá.
Vstupte pronesl Jariw neutrálně ke dveřím.
Omlouvám se vám pane. Mladší sluha nervózně přešlápl.
Co máš na srdci chlapče? zeptal se ho mírně Jariw.
Jde o vaši žádost. Mám vám oznámit, že vás císařovna ohledně té záležitosti s panem Tulochem přijme zítra ráno kolem...
Jeho řeč přeřuší cinkot skla

Sluha nadskočil: Mistře Jariwe?

Mladý nováček mezi služebnictvem s rozšířenýma očima pozoroval Jariwa. Ten zblednul a divoce se roztřásl. Padl nazpět do křesla, jeho tělem probíhaly silné křeče, pěna mu odletovala od úst a prsty na rukou zmodraly, nehty zaťaté do dlaní.
Pane! Pane! Co se děje? Chlapec pár vteřin vytřeštěně zíral, než se konečně pohnul a vyběhl na chodbu, křičíce o pomoc...
dne 30.03.10 zapsal(a) Sylar
ornament
Zvláštní vyhláška č.1
Obyvatelé Andoru, lidé, elfové a barbaři Andarijští!

Vrchní vyšetřovatel baron Tuloch, z moci svého úřadu vyhlašuje, že byly vytvořeny zvláštní jednotky pro udržení pořádku ve městě císařském. Tito dobrovolníci jsou ozbrojeni a jejich starostí a úkolem je pomáhat městským strážím při plnění jejich povinností, jakožto i vyšetřování atentátu na důležitou osobu v císařském úřadě. V jejich kompetenci je zatýkání a vyslýchání všech podezřelých, proto jim je každý povinnen odpovídat pravdivě a s úctou a být jim nápomocen ve všech ohledech. V případě stížností na ně, obracejte se na Hrad pomocí hradní pošty. Taktéž pokud máte nějaké informace k zmíněné události.
Jejich poznávacím znamením je štít a šerpa v barvách zapadajícího slunce. Šerpa je označena náležítými insigniemi.
Baron Tuloch, vrchní vyšetřovatel
dne 08.04.10 zapsal(a) Sylar
ornament
Nový úřad
Císařský hrad oznamuje, že jako odpověď na znepokojivé události z nedávných dob, vzniká úřad pro vyšetřování. Tento úřad pracuje pod záštitou hradu a Její milosti, císařovny Killias. Jeho úkolem je vypátrat strůjce hanebných vražd a atentátů které se udály v poslední době. Na místo hlavního vyšetřovatele nastupuje Baron Tuloch, který se sám nabídl k tomuto nelehkému úkolu. Od hradu tímto dekretem získává plnou moc ve vyšetřování a přejeme mu hodně zdaru.

V zastoupení hradu, císařská kancelář


Tímto jmenuji jako svou pravou ruku a zástupce barbara Bologu, který se uvolil přijmout tuto závažnou úlohu. Prosíme všechny o maximální pomoc při vyšetřování. Jediným cílem je dopadnout vraha a nenechat ho ujít spravedlivému trestu!

Baron Tuloch
dne 08.04.10 zapsal(a) Sylar
ornament
Atmosféra houstne...
Když za posledním sloužícím zaklaply velké dveře, tlustý muž u okna se otočil k rozložitému barbarovi. Jeho tvář byla stažená hněvem.
Jariw žije! Dokonce už je téměř zdravý! Jak je to možné? Měl jsi úkol Bologo!
Barbar zaťal zuby: Omlouvám se barone. Ale v tu dobu jsem byl pryč, vyslýchal jsem podezřelého. Na starost to dostal Igar. Nejspíš použil málo jedu.
Baron kolébavým krokem přešel pracovnu a rázně otevřel dveře aby se přesvědčil, že nikdo neposlouchá. Poté se otočil k Bologovi. Dnes to musíte napravit. Říkal jsi, že ti nějaká elfka donáší? Ano, barone. Dobrá. Nešetři zlatem, najměte pár chlapů a vyřešte to jednou provždy! Selhání je naprosto nepřípustné. Pokud to nevyjde, skončili jsme tady! Už to nebude jenom vyhnání, chápeš? Jariw se vrací z Kyru dnes večer...
dne 27.06.10 zapsal(a) Sylar
ornament
Návrat
Muž odložil psací brk protřel oči. Poté přejel ještě jednou své celé dnešní zážitky unaveným zrakem.
Od začátku bylo naplánováno, že až se vrátím, bude mě čekat stráž. Tušili jsme, že bude potřeba. Baronovi lidi nás uvítali po svém. Mě se nic nestalo, ale krev přesto tekla. Starosta Thyrisu, Velekněz Athonův, Nexus, který dobrovolně nasadil život aby mě chránil, zemřel rukou najatých vrahů. O jejich totožnosti nemám žádné informace, doprovázející Pretorianská garda, která působila jako stráž nestihla bohužel zareagovat. Nexusova role spočívala v nalákání případných útočníků na svou osobu a vyšla až příliš dokonale. Můj pravý příjezd lodí odhadnuli pánové Jaako a Shangallar, kteří mě krajem města doprovodili na hrad. Je mi líto že jsem se nemohl ukázat všem těm, kteří mi přišli pomoct a kterých bylo požehnaně. Mohl se mezi nimi však skrývat i vrah. S tím co vím, si nesmím dovolit zemřít...

Jakmile dočetl, Jariw odložil brk a unaveně odešel směrem ke své ložnici.
dne 27.06.10 zapsal(a) Sylar
ornament
Rozpaky
To přece není možné. Ani malinká stopa? Náznak? Muž v plátové zbroji rázoval po komnatě od dveří k oknu a zpět. V rohu místonosti stál trochu strnule mladík s několikadenním strništěm vousů a tvářil se zahanbeně. Je to tak pane. Omlouvám se, veškerou zodpovědnost beru na sebe. Hledal jsem kde jsem mohl, ale prostě nikdo nic neví.
Generál, provázen zacinkáním zbroje, usedl do velkého křesla a zamručel něco o podplatitelných parchantech. Poté zvedl hlavu: Není to jenom tvá chyba, Haro. Měl jsem se o to víc zajímat. Navíc mu nahrálo do karet i to divné počasí v poslední době. Ta bouře nebyla normální. Určitě má prsty i v tom, nedivil bych se kdyby všechno souviselou s krádeží těch starých knih. Nejspíš v nich byla zapsána i nějaká kouzla. Nathaniel pokynul rukou Pokračuj v pátrání. Toho tlusťocha musíme najít. Přece se nepropadl pod zem!
dne 02.10.10 zapsal(a) Sylar
img Multiturnaj
12 zápisů - Hestie, Styra
od 23.12.08
do 13.02.11
dokončený
img Klášter slunce
28 zápisů - Dorothea, Fénix, Johny, Zullas
od 21.11.07
do 10.05.14
dokončený
img Hadí lid
22 zápisů - Dorothea, Nessie
od 10.02.09
do 10.12.09
dokončený
img Entové v Lewanu
4 zápisy - Dorothea
od 25.01.09
do 07.09.09
dokončený
img Lewanský druid
2 zápisy - Dorothea
od 26.03.09
do 30.07.09
dokončený
img Jezdci Apokalypsy
15 zápisů - Seeker, Styra
od 22.03.09
do 17.06.10
dokončený
img Aessei, Alhuzr, Magmimt
10 zápisů - Dorothea, Fénix
od 03.03.09
do 14.03.10
dokončený
img Nekromant
5 zápisů - Dorothea, Nessie, Styra
od 01.09.09
do 01.11.09
dokončený
img Santiago de Miquel
14 zápisů - Abe, Menhit, Nessie, Saraju, Sylar
od 21.05.09
do 27.12.10
dokončený
img Baron
10 zápisů - Sylar
od 26.12.09
do 02.10.10
dokončený
img Cestovatelé časem
40 zápisů - Arella, Balthazar, Dorothea, Droam, Golfin, Menhit, Ordenor, Saraju, Tarog, Tereas
od 27.04.10
do 03.12.13
dokončený
img Amulet
12 zápisů - Seeker
od 04.04.10
do 03.10.10
dokončený
img Podivné dědictví
3 zápisy - Menhit
od 04.02.11
do 14.03.11
dokončený
img Krvané řeky
5 zápisů - Hestie
od 08.02.11
do 19.03.11
dokončený
img Polozapomenutá
33 zápisů - Menhit
od 06.02.11
do 27.12.11
dokončený
img Roční období
9 zápisů - Arella, Erreth, Zullas
od 03.04.13
do 03.05.14
dokončený
img Blázinec
4 zápisy - Ainar, Erreth, Zullas
od 08.06.13
do 28.07.13
dokončený
img Vykradená hrobka
5 zápisů - Arella, Zullas
od 29.09.13
do 20.11.13
dokončený
img Zvířecí soutěž
3 zápisy - Zullas
od 27.11.13
do 19.03.14
dokončený
img Podsvětí
17 zápisů - Arella, Erreth, Jednooky, Zullas
od 29.05.13 probíhající
img Magická sekta
7 zápisů - Arella, Jednooky
od 06.05.18 probíhající
img Černý Hrad
36 zápisů - Arella, Jednooky, Tass
od 31.05.18 probíhající
Zkoušky
1 zápis - Arella
od 11.05.22 probíhající

Valid CSS Valid HTML 4.01 Transitional 

© Copyright 2002-2024 by logo Všechna práva vyhrazena

TOPlist